Hovedbestyrelsen går strategisk til værks!

Skrevet af:

Torben Stenstrup, Landsformand

Udgivet 19. september 2023

Som et led i at skabe større åbenhed i DOF vil formand Torben Stenstrup løbende fortælle om arbejdet i hovedbestyrelsen. Denne gang fra hovedbestyrelsesmødet den 15. september.

Pylonerne på Storebælt var baggrundstæppe til hovedbestyrelsens møde i Nyborg og fungerede dermed som ’fixpunkt’ i horisonten. Det får vi brug for i den kommende tid, for nu sætter hovedbestyrelsen en inddragende proces i gang for at udvikle en ny sammenhængende strategiplan for hele DOF-fællesskabet. Vi får brug for markante pejlemærker i horisonten, så alle medlemsskoler og alle aktører i landsorganisationen får mulighed for at se sig selv i de større linjer, der bringer aftenskolerne stærkere ind i fremtiden.

Vores plan er at arbejde med analyser, oplæg, gruppedrøftelser og interviews med videre, når vi er mange samlet til møder i landsrådet, landsmøde og generalforsamlinger i regionerne i de næste 19 måneder. Målet er, at vi sammen kan udvikle og formulere en slagkraftig strategiplan og vedtage den i fællesskab på generalforsamlingen i maj 2025. Vi glæder os til at drøfte potentialer, udfordringer, værdigrundlag, ambitioner, kernefortællinger og en masse andet med medlemsskolerne og gode engagerede kræfter over alt i DOF.

Den 6.-7. oktober mødes det nye landsråd for første gang, og her tager vi hul på strategiarbejdet, drøfter nogle få formelle punkter og får input fra to eksterne oplægsholdere omkring ChatGPT’s indtog i aftenskolerne og om nye adfærdsmønstre i efterspørgslen på kurser og kompetenceudvikling i DOF.

Hovedbestyrelsen fik et overblik over landsorganisationens økonomi i 2023, drøftede de igangværende planer for at flytte sekretariatet til nye lokaler og tegnede de store linjer for budgettet for 2024. Her er der forslag om at styrke IT-området og en række andre udviklingsprojekter, der kan komme mange til gavn. For at realisere nogle af disse ønsker og gøre klar til de nye indsatser, der følger i fremtiden som led i en ny strategiplan, tog hovedbestyrelsen hul på en brainstorm over kilder, hvor nye indtægter kan opdyrkes i fremtiden.

Derudover fik hovedbestyrelsen lejlighed til at drøfte status og bidrage med input til to af de indsatser, der fremgår af den gældende virksomhedsstrategi for DOF i 2022-2024. Den ene indsats handler om at styrke kendskabet til DOF og til aftenskolernes potentialer og behov blandt kommunale nøglepersoner i Kultur- og Fritidsafdelingerne og blandt kommunalpolitikere. Den anden indsats handler om at etablere aftenskoleaktivitet med et DOF-logo på i de 15 kommuner, hvor DOF-familien pt. ikke er repræsenteret.

Vi glæder os til at fejre 50-års jubilæumsdagen sammen med jer alle den 27. oktober og markere alle de fantastiske resultater, der i fællesskab er skabt gennem 50 år. Men det seneste møde i hovedbestyrelsen vidner også om, at der er masser af ambitioner og arbejdsglæde, som kan række langt ind i fremtiden.

Forslag eller ønsker til hovedbestyrelsens virke er som altid velkomne på ts@danskoplysning.dk