Du er her: DOF Underviser

Den Digitale Underviser


Løft din undervisning med simple, lettilgængelige værktøjer ...

Jobbørs


Find dit job i en DOF-aftenskole.

Få tilsendt nyheder


Modtag DOF's nyhedsbrev til undervisere.

DOF Underviser

Kurser

 • Hjerne, Læring og Mental Sundhed - Handicap- og Specialundervisningsudvalgets Inspirationsdag

  Mødecenter Odense d. 31. okt i Odense C

  HANDICAP- OG SPECIALUNDERVISNINGSUDVALGETS INSPIRATIONSDAG Hjerne, læring og mental sundhed 31. oktober 2018 kl. 09.30 – 15.30 Sted: Mødecenter Odense, Buchwaldsgade 48, 5000 Odense PROGRAM Kl. 09.30 – 10.00 Morgenmad og netværk Kl. 10.00 – 12.00 Hjerne, krop og omverden Oplæg ved Kjeld Fredens, hjerneforsker, læge, adj. professor og foredragsholder. Kjeld Fredens vil indføre os i den nyeste viden om hjernen, og hvad vi bør vide om, hvordan vi bedst kan arbejde med at lære vores deltagere om sundhed – både fysisk og mental sundhed – og hvad der skal læres, for at vi begynder at gøre det, der skal gøres. Du kan læse mere om Kjeld Fredens på https://www.kjeldfredens.dk/ Kl. 12.00 – 13.00 Frokost Kl. 13.00 – 13.45 Hjernetræning- Hvad er det og hvad kan det? Oplæg ved Poul Erik List, underviser ved Center for Specialundervisning for Voksne i Aarhus. Poul Erik List vil give os et indblik i, hvad hjernetræning med it er, og hvordan man arbejder med det, når målet er at skabe forandringer i sit liv. Hvilke overvejelser gør man sig som underviser, hvordan tilrettelægger man og hvad kræver det af kursisten? Kl. 13.45 – 14.00 Kaffepause Kl. 14.00 – 14.45 Lær nye strategier til at mestre livet Oplæg ved Knud Birk Pedersen, skoleleder ved Lille Skole for Voksne, Nordjylland . Når man mister kontrollen over sin psykiske sårbarhed, vil det, man plejer at gøre, og det man ved, ofte ikke være nok til at få en ud af krisen. Der er behov for ny læring, som peger i retning af at blive i stand til at mestre den vej man skal, for at hverdagen bliver meningsfuld. Den folkeoplysende voksenundervisning er et fantastisk værktøj til at starte sit eget personlige recoveryforløb og giver mulighed at lære nye strategier til at mestre livet i en mere positiv retning og dermed blive bedre til at håndtere de ting, som stresser og udfordrer en i dagligdagen. Kl. 14.45 – 15.15 Debat Debat med Knud Birk Pedersen og Poul Erik List om metoder, målgrupper og udbytte af undervisning som motor for forandring. Kl. 15.15 – 15.30 Fælles opsamling og tak for i dag Deltagelse er gratis. Hurtig tilmelding tilrådes, da der er begrænset antal pladser. Sidste frist for tilmelding er den 10. oktober 2018

 • Mindfulness - fundament og praksis

  APA, København Ø d. 27. okt i København Ø

  Målgruppe Uddannede psykomotoriske terapeuter, fysioterapeuter eller tilsvarende på professionsbachelor-niveau og som underviser på DOF medlemsskoler Mål og indhold Mindfulnessbølgen er over os. Mange undervisere inddrager elementer og teknikker herfra i forløb med særligt fokus på bevidst nærvær og accept, men mindfulness er ikke kun enkeltstående øvelser, der kan skabe afslapning og ro, når det hele brænder på: Mindfulness er mest af alt en sammenhængende filosofi og en stærk og frihedsskabende livsstil med træning i at forlade historien om mig, og at være i direkte kontakt med det, der er. Kursets to lørdage vil give mulighed for et møde dels med traditioner indenfor mindfulness, dels med de evidensbaserede 8 ugers programmer, der har vist sig virkningsfulde i forhold til stress og depression: MBSR (mindfulness baseret stress reduktion), MBCT (mindfulness baseret kognitiv terapi) og CCT Compassion (træning med fokus på kærlig venlighed og medfølelse). Dagene vil skifte mellem oplæg, masser af praksis og rum til erfaringsudveksling. Der vil også være afsat tid til stilhed. Dagene mellem mødegangene er som skabt til at fordybe sig i egen praksis. Medbring gerne yogamåtte, åbent sind og løst tøj Underviser Jette Borgstrøm Psykolog med efteruddannelse i  bl.a.  ACT, MBCT og MBSR fra Dansk Center for mindfulness. Underviser hold for mennesker med depression og stress på Kursustrappen Frederiksberg. Her integreres psykomotorik og mindfulness i forhold til bl.a. smertebehandling. Jette er aftenskolelærer i mindfulness, psykoedukation og medicinsk Qi gong og anvender ligeledes mindfulness i individuelle forløb og i grupper for mennesker med kræftsygdomme. Tid Lørdag den 27. oktober 2018, kl. 10-16 og Lørdag den 10. november 2018, kl. 10-16 Sted apa Borgervænget 7A, 1.sal 2100 Kbh. Ø Pris 350 kr. for undervisere tilknyttet DOF medlemsskoler - inkl. forplejning 1400 kr. for andre undervisere - inkl. forplejning Tilmeldingsfrist Fredag den 5. oktober 2018 Tilmelding og betaling Benyt www.danskoplysning.dk eller ring på tlf. 70 20 60 20. Der udsendes girokort efter tilmelding. Derudover kan der betales direkte på DOF’s konto: regnr.: 3574 kontonr.: 0004267842 Kursusgebyret kan kun refunderes senest 14 dage før kursets start. Ved udeblivelse på selve kursusdagen uden forudgående besked opkræves et no show fee på 400kr. Ved gyldig grund forstås pludselig opstået sygdom eller anden form for force majeure. Se kursusopslag her (Pdf) 

 • Bliv bedre til at undervise – didaktisk metodik i billedkunstundervisningen

  Dalum Landbrugsskole, Odense d. 27. okt i Odense S

  Målgruppe Kunstnere og kunsthåndværkere, der underviser på f.eks. aftenskoler, billedskoler og tilsvarende – eller som ønsker at gøre det. Mål og indhold Du er billedkunstner og underviser i faget – eller har lyst til at komme til at gøre det. Du har stor viden indenfor dit fagområde, men du har lyst til at blive opdateret i forhold til undervisningsmetodik og pædagogik – og du savner måske konkrete redskaber til at håndtere forskellige læringssituationer. Hvis du med andre ord er klar til at opkvalificere dine kompetencer og blive en ny eller bedre billedkunstunderviser -  så er dette kursus lige noget for dig! Kurset er tilrettelagt med henblik på at opkvalificere dig, så du kan blive en (endnu mere) pædagogisk bevidst og formidlende billedkunstner. Kurset vil lægge vægt på at styrke din faglige formidlingsevne og dine evner til at udvikle andre menneskers kunstneriske udtryk. Hvordan gør man det på et hold, hvor de menneskelige og sociale dynamikker bruges konstruktivt? På kurset gennemgås forskellige teorier og metoder, og du får konkrete pædagogiske værktøjer. Du vil få større forståelse for din rolle som underviser, ligesom du vil få grundlæggende undervisningskompetencer, der gør dig bedre til at strukturere, realisere og evaluere undervisningsforløb. I løbet af undervisningsdagene vil vi også arbejde med, hvordan du skaber et godt læringsklima, hvor alle parter er aktive. Du vil blive undervist på et hold med maksimalt 15 personer. Kurset vil inddrage de arbejdsmetoder og erfaringer, du og holdets øvrige deltagere har fra jeres egen undervisning.  Det er derfor vigtigt, at du forud for kurset har taget stilling til din egen eventuelle undervisningspraksis – herunder, hvordan du tilrettelægger og udformer din undervisning. Kurset udbydes som del af et samarbejde mellem Dansk Oplysnings Forbund (DOF) og Billedkunstnernes Forbund (BKF). Underviser Hanne Munk - Billedkunstner med 30 års undervisningserfaring indenfor området. Hanne er p.t. ansat som adjunkt i billedkunst på Via University college - pædagoguddannelsen. I forbindelse med sin lektoransøgning fokuserer hun specielt på undervisningsdidaktik og -metodik. Tid Lørdag den 27. oktober kl. 9-16 og søndag den 28. oktober kl. 9-13 OBS: Overnatning er ikke inklusive i kursusprisen. Kontakt Lis Schlotfeldt for at høre om muligheder, lis@danskoplysning.dk eller tlf 26 17 90 73. Sted Dalum Landbrugsskole, Landbrugsvej 65, 5260 Odense Pris 450 kr. for undervisere tilknyttet DOF medlemsskoler eller BKF - inkl. forplejning 1800 kr. for andre - inkl. forplejning Tilmeldingsfrist  5. oktober 2018 Tilmelding og betaling Benyt www.danskoplysning.dk eller ring på tlf. 70 20 60 20. Der udsendes girokort efter tilmelding. Derudover kan der betales direkte på DOF’s konto: reg.nr.: 3574 kontonr.: 0004267842 Det indbetalte beløb kan kun refunderes ved framelding senest 21 dage inden kursets start. Se kursusopslag her (pdf)

Se alle kurser

Nyeste jobs

 • Italiensk madlavning

  Roskilde Aftenskole i Region Sjælland

  To hold med italiens madlavning. Torsdage fra 17:30 til 21:10 (et hold i lige uger og et hold i ulige.) I første omgang fra september til Jul - og en planlagt fortsættelse efter nytår.

 • Varmtvandstræning

  Aftenskolen Magnum Opus i Region Syd

  Vi søger en underviser til 2 hold Varmtvandstræning onsdag aften kl. 19.00-19.45 og 19.45-20.30 i terapibassinet i Fredericia badeland (35 g. varmt). Se evt. beskrivelse af holdene på hjemmesiden, hold 152-35 og 152-36; http://magnumopus.dk/tilmelding.aspx?categoryId=bf34a099-e57d-4781-b046-a483010ea51f Løn efter bekendtgørelse nr. 353, Undervisningsministeriet og LBK.

 • underviser i keramik/glas

  Oplev Frederiksberg i Region Hovedstad

  Undervisning i keramik og glas på et værksted på en institution i Frederiksberg Kommune. Der er tale om et nyt værksted. Løn i.h.t. folkeoplysningsloven. Ring gerne for en snak, hvis du har kvalifikationerne.

Se alle jobs