Tilskudsregler for aftenskoler
TilmeldIndhold
Dette kursus giver en grundlæggende forståelse af tilskudsreglerne for en aftenskole.
Vi gennemgår mulighederne i de forskellige kursusemner, tilrettelæggelsesformer og tilskudsregler, som er centrale i aftenskolens virksomhed. Hvordan får aftenskolen tildelt tilskud, hvordan må man anvende det og hvilke regler er der for aflæggelse af regnskab.
Vi berører også emner om indsamling og håndtering af data - herunder tro- og loveerklæringer. Vi introducerer et lille værktøj i Excel, som kan hjælpe til udregning af kursuspriser og overblik over tilskudsrammen for aftenskolen, så man kan holde sit budget.
Du kommer til at arbejde med din egen kommunes regler, og vi vil se på, hvordan aftenskolerne selv kan være med til at påvirke og få indflydelse på den kommunale tilskudsordning og politik på området. Kurset vil også berøre de muligheder, der er for forskellige aktiviteter i en aftenskole - med og uden tilskud.
Hvem kan deltage?
Kurset er primært rettet mod aftenskoleledere, men kan også være relevant for bestyrelsesmedlemmer og andre med ansvar for aftenskolens organisation og økonomi.
Undervisere
Kirsten S. Knudsen og Anne Refsgaard, foreningskonsulenter i DOF
Tid og sted
Torsdag den 6. februar kl. 14.00 – 16.00 online via Teams
Materialer
Folkeoplysningsloven og aftenskolens egene vedtægter.
Pris
Kurset er gratis for deltagere tilknyttet DOF-medlemsskoler
Baggrund:
Lov og administration af aftenskolen
DOF udbyder nu fire online grundkurser, hvor vi sætter fokus på de vigtigste emner indenfor lov og administration af aftenskolen. Hvert kursus varer to timer, og hvis du er ny, er det en fordel at deltage i alle kurser, da de samlet set giver et godt grundlag for at drive aftenskolen. Du kan også tilmelde dig kurserne enkeltvis, hvis du har brug for at opfriske din viden på et bestemt område.
Kurserne er alle online via Teams. De fire grundkurser omhandler disse emner:
-Aftenskolens rammer og vilkår
-Tilskudsregler
-Ansættelsesvilkår og arbejdsgiveransvar
-Løn
Du få tilsendt det nødvendige materiale forud for kurset.
Erfaringen viser, at den faglige viden er nødvendig, men at det også er meget værdifuldt at være med i et netværk af ligesindede, hvor man kan udveksle erfaringer og drøfte forskellige emner. Derfor opfordrer vi alle deltagere i kurserne til at gå med i et netværk og deltage i inspirationsarrangementer i DOF, hvor der er mulighed for mere uformel dialog.
Undervisningssted
Praktisk information
- Hold nr:
- 25103
- Første møde:
- 6.02.25 kl. 14:00
- Mødegange:
- 1
- Lektioner:
- 2
Pris
- Gratis for deltagere tilknyttet DOF-medlemsskole
- DKK 0,00
Kirsten S. Knudsen
DOF Foreningskonsulent.
Udviklings- og projektarbejde samt vejledning af foreninger, foreningsudvikling, bestyrelseskurser og strategiprocesser samt ledernetværk og -kurser.
Konsulent på handicapområdet: love og regler, tilgængelighed og ledelsessparring samt sekretær for Udvalget for handicap og særlig tilrettelæggelse (UHS).