Fokus på demens

Skrevet af:

Martin Hansen, Kommunikationskonsulent

Udgivet 29. august 2024

Der er stort fokus på demens i denne tid. Og det er en oplagt opgave for aftenskolerne at byde ind med aktiviteter.

DR har netop sendt første afsnit af serien, Demenskoret, og det følges op af en lang række aktiviteter og indhold på alle DR's platforme - herunder demensvenlig fællessang via DRTV.

Dertil begynder Alzheimerforeningen i dag sin gratis, online foredragsrække om demens og hjernesundhed.

Desuden er Alzheimerforeningen, Sangens Hus, Aalborg Universitet og DR gået sammen om at igangsætte sangaktiviteter i hele landet. De har blandt andet modtaget en donation fra Lundbeckfonden til at udbyde kurser i ledelse af demenskor og i ledelse af demensvenlig fællessang. Og nu mangler de lokale kræfter, der kan oprette og drive disse aktiviteter. Gennem DOF kan du få tilskud til deltagelse i kurserne gennem støtteordningen til Eksterne kurser. DOF har et fint samarbejde med partnerne, og kan hjælpe til med at skabe lokal kontakt, hvis din aftenskole vil være med.

Samarbejdet med DR betyder, at din skole kan få adgang til materiale fra DR (fx billeder fra serien om demenskoret) til brug i din skoles markedsføring af jeres demenskor.

Så tøv ikke med at kontakte Martin Hansen, hvis I vil være med! Og giv også meget gerne besked, hvis I allerede har aktiviteter for demensramte.

Martinh

Martin Hansen

Kommunikationskonsulent